Iedereen die ergens rechts van uiterst links te vinden is heeft vast wel eens gezegd “en dat is nu ook …???”. Bijvoorbeeld rasisme: zwarte piet is nu ook rasisme???

Links heeft nu eenmaal vijanden nodig.

Als je zegt op te komen voor onderdrukten, dan moet je onderdrukten zien te vinden. Als die er niet zijn, dan maak je gewoon een nieuwe categorie. Elk klein verschilletje kan opgeblazen worden om zo een nieuwe groep onderdrukten te creëren.

Zelfs als deze niet echt bestaan!

In dit geval creëer je namelijk gewoon een groep ‘onderdrukkers’. In feite werkt dit nog veel beter dan het vinden van onderdrukten omdat je nu niet naar die lastige groep hoeft te gaan om echt hulp in-persoon te bieden. Nee, je kunt dan gewoon ageren tegen die bedachte groep onderdrukkers.

Dit verklaart imo een goed deel van de steeds ruimere invulling van begrippen.

Neem het voorbeeld rasisme. Vroeger was rasisme iets dat je deed. Bijvoorbeeld je liet een neger niet toe in je winkel. Toen dit verregaand verdwenen was, heeft men rasisme opnieuw leven in geblazen door taal rassistisch te maken. Nu mocht je ineens bepaalde woorden niet meer gebruiken (zoals ‘neger’) omdat dat rassistisch zou zijn. Ook dat nam echter drastisch af, dus moest er een nieuwe methode gevonden worden. Tegenwoordig is daarom het denken van bepaalde woorden of ideeën al rassistisch. En het leuke is natuurlijk dat je iedereen kunt beschuldigen van verkeerd denken.

Geïnspireerd werdt deze post doordat links tegenwoordig probeert men het begrip “blanke superioriteit” opnieuw te definiëren. Was dit vroeger heel duidelijk geassocieerd met kolonialisme, tegenwoordig probeert men het normale leven in oorspronkelijk blanke landen als “blanke superioriteit” te introduceren. Gewoon omdat we succesvoller zijn dan een (fictieve) groep.

Waarom? omdat de meeste bewegingen op rechts heel duidelijk blanke superioriteit afwijzen. Dit ontneemt links hun ‘wapen’. Blanke superioriteit moet dus wel opnieuw ingevuld worden, op een manier die niet langer afgewezen worden kan.

Hiermee heeft links imo de laatste stap gezet: ik kan dit niet anders interpreteren dan dat ze de blanke maatschappij, de blanke samenleving definitief willen afschaffen. Alles moet kapot: de geschiedenis, de gewoontes, de gebruiken… alles!

Het wordt tijd dat we nee leren te zeggen. Of dat nu over zwarte piet gaat of iets anders.