Ik kreeg onlangs een redelijk angstaanjagende gedachte… is de wetenschap vandaag de dag gewoon een ander ‘tool’ in de tas van ‘onze heersers’ om de bevolking daarheen te sturen waar zij willen?

En als dat niet het geval is, worden de wetenschappers met een kluitje in het riet gestuurd om te voorkomen dat men dingen ontdekt die niet ontdekt mogen worden?

Het kluitje is natuurlijk het inkomen van de wetenschapper.

Vandaag de dag wordt veel wetenschap (denk universiteiten, maar ook in bedrijven) betaalt door de overheid. Daarvoor moet de wetenschapper een voorstel indienen waar zich vervolgens iemand (?) over buigt en goedkeuring verleend voor financiering of niet.

Er bestaat een directe controle over de richting die de wetenschap neemt.

In de klimaat studies kun je tegenwoordig nauwelijks nog financiering krijgen als je tegen de heersende opvatting ingaat. Maar is het mogelijk dat dit slechts het tipje van de sluier is?

Stel dat bv string-theorie volledige onzin is, en dat er betere theorieën zijn en dat de betere theorieën ook in de deep state bekend zijn… zou het dan niet zinvol zijn voor de deep state om juist string-theorie te pushen zodat hun geheime ontdekkingen bewaard blijven?

Ik ga nu niet lopen beweren dat dit het geval is. Verder dan bedenkingen kom ik niet. Maar wanneer er een mechanisme bestaat tot controle, zou dit dan echt ongebruikt blijven?