Sinds 26 April ben ik overgegaan op een nieuwe webserver. Deze webserver heb ik zelf ontwikkeld en bied mij een aantal nieuwe mogelijkheden.

Op dit moment is de server echter nog experimenteel, en kan af en toe crashen. Ik hoop niet dat dit veel gebeurt. Maar wanneer men een webserver ontwikkelt komt er een dag waarop de overstap gemaakt moet worden, gewoon omdat het onmogelijk is alles te testen. De enige methode is dan gewoon uit te rollen en te zien hoe de server zich gedraagt in de echte wereld.

Eén van de redenen voor de eigenontwikkeling is dat ik absoluut alles in eigen hand wil houden. In tegenstelling tot bijna alle andere websites wordt voor deze site (overbeterleven) geen enkele plugin, javascript, (micro)service, tracker of wat dan ook van een derde partij gebruikt. Elke aanvraag van jou browser aan mijn server wordt voor 100% afgehandeld door mijn server alleen. En die data wordt niet uitgewisseld met derden. Alleen zo kan ik privacy garanderen.

Binnenkort zal ik ook het commentaar systeem dat ik ontwikkelt heb toevoegen aan deze site, dan bestaat (eindelijk) de mogelijkheid om op artikelen/blogs te reageren. Voor ik dat activeer wil ik echter wat zekerheid winnen omtrent de stabiliteit van de server.