We kunnen het weer overal lezen: bitcoin is (eindelijk!?!) aan het crashen. Na bijna $20.000 te hebben bereikt is het nu terug naar $13.000. Ja dat is een flinke terugval. Of dat zo blijft?

In de vorige post over bitcoin schreef ik Of BTC in een bubble zit of niet weet ik niet. Het meest waarschijnlijke op de korte termijn is dat hij na de $10.000 per BTC doorbroken te hebben weer een stuk terugvalt. En daarna weer gewoon verder stijgt.

Nu is het veel verder gestegen dan ik verwacht had, maar de terugval is nu toch gearriveerd. En nu? moet je nu kopen? Nee, daarop ga ik geen antwoord geven. Dat moet je zelf uitzoeken.

Ik zie voorlopig niets dat mij er toe brengt mijn oorspronkelijke verwachting bij te stellen.

Op zich zou het wenselijk zijn wanneer BTC nu wat langer op een wat lager niveau zou blijven hangen. Misschien zelfs wel langzaam zou vallen over het komende jaar tot beneden $10.000. Dat noemt men dan “basing”. En dan over een jaar of twee weer langzaam zou gaan stijgen en dan opnieuw een sterke stijging zou doormaken.

Maar ‘wenselijk’ wil natuurlijk niet zeggen dat het zal gebeuren.

Onlangs hoorde ik nog een interresant aspect van BTC waaraan ik zelf nog niet gedacht had: Mensen die rijk zijn moeten hun vermogen spreiden over verschillende investeringen. Vaak zijn dat: Valuta, Goud, Onroerend goed, Aandelen, Obligaties en Kunst. Men kan zich het niet permitteren om in 1 van deze categorieën niet te investeren. Deze mensen investeren niet om rijk te worden, dat zijn ze al… ze investeren om hun rijkdom te behouden! En daarom moeten ze in alle mogelijke belangrijke categorieën investeren.

De grote vraag is natuurlijk: is BTC nu ook één van deze categorieën? Zo ja, dan zit BTC voorlopig nog niet aan zijn top.

PS: 1FiehAQfLGfooASRsSXsQiz8eUfRy4J3Pv ;-)