Het is al weer een tijdje geleden dat ik het over BTC heb gehad. En ik was wel nieuwsgierig over het koersverloop sinds de top van een tijdje geleden.

Hier is de chart van Kraken, ik geloof een van de bekendere en grotere BTC beurzen:

btc

Hierbij wil ik opmerken dat ik de laatste paar maanden keer op keer negatief nieuws over BTC heb gezien, vaak gepaard met “crash” verhalen.

In mijn vorige bericht over BTC hoopte ik op een consolidatie periode, en als ik de bovenstaande grafiek zie, dan is dat precies wat er op dit moment gebeurt. (Al had ik het toen over een consolidatie tussen 8.000 en 11.000 usd, hetgeen nu bijgesteld moet worden naar 6.000 tot 8.000 usd.)

Opvallend is het lage volume (aantal verhandelde BTC) direct na de top, het grote volume begint pas wanneer BTC beneden de 16.000 gaat. Ik heb hier geen verklaring voor. Het grote volume wat we daarna zien is ‘normaal’, en het bevestigt dat het prijs bereik tussen 16.000 en 6.000 USD belangrijk is.

Na April/Mei begint het volume af te nemen, en ook de ‘wilde’ uitslagen van de koers naar boven en beneden. Ook het (slechte) nieuws dat ik al vernoemde lukt het niet om de BTC wezenlijk onder de 6.000 USD te brengen.

Dit is op zich allemaal goed nieuws voor BTC. Het afgenomen volume, het niet paniekerig reageren op slecht nieuws, en de lagere uitslagen duiden allemaal op een consolidatie periode.

Hoe lang is niet echt te zeggen, maar ik acht de kans hoog dat de rest van het jaar er niet veel met de BTC koers zal gebeuren. Wellicht zal de prijs iets naar boven driften in de laatste maanden van het jaar. Het koop signaal zou er als volgt kunnen uitzien: BTC klimt langzaam weer boven de 8.000 USD, valt dan terug naar 7.000 of 6.500 maar niet op een hoog volume. Daarna wordt de 8.000 opnieuw bereikt, wat sneller dan de eerste keer. Dat is dan het koop signaal.

PS: Ik zie dat ik vergeten ben een post te schrijven op 2018-07-14… Hmm, kennelijk gaan de dagen zo snel dat het me kompleet ontschoten is…