I had vandaag eigenlijk een andere post gepland, maar deze keer laat ik me door actuele gebeurtenissen leiden.

Ik refereer natuurlijk naar het ontslag van de google werknemer die onlangs een -vrij onschuldig- stukje pende over de “echo kamer cultuur” binnen google.

Ik lees wel vaker dat google de leus “Don’t be evil” of “Do the right thing” gebruikt. Maar vandaag hebben ze in mijn opinie deze grens overschreden. En omdat ik van mening ben dat we ons net zo moreel moeten gedragen als we zeggen te zijn, heb ik het besluit genomen om google’s services niet langer te gebruiken.

Dus de advertenties zijn weg, de zoekfunctie is weg, en ook analytics is weg. Al was deze laatste voor de lezers natuurlijk onzichtbaar. In ieder geval wordt er vanaf vandaag helemaal geen informatie meer over het bezoek aan deze site naar google gestuurd. (Ook niet naar andere sites overigens)