Ik weet het niet meer zeker, maar ik denk dat ik Greg Johnson voor het eerst heb gehoord in podcast interviews. Ik ervaar hem in die interviews als een rustig enigsinds bedachtzaam persoon. In die interviews verdedigt hij vaak het standpunt dat de blanken een ethnostaat zouden moeten vormen. En hij gebruikt best wel interresante argumenten.

Onlangs bracht hij een boekje uit dat zijn ideeën samenvat, getiteld “The White Nationalist Manifesto”. Het was slechts $3,54 op Amazon (Kindle editie), dus veel viel er niet te verliezen ;-)

Het boekje bestaat uit drie delen: de situatie, de concepten en de oplossing.

De eerste twee delen geven mij de indruk dat het samengesteld is uit meerdere reeds bestaande bronnen. Greg zelf geeft ook aan dat hij hierover al veel geschreven heeft en wellicht heeft hij bestaande bronnen gebruikt om het schrijf process te versnellen. Ik vind het jammer omdat de schrijfstijl imo niet doorgaand hetzelfde is. Ook treden hier regelmatig herhalingen op.

Het laatste deel is mogelijk nieuw geschreven de schrijfstijl ervaar ik als constant, en er wordt niet niet veel in herhaling gevallen.

Zelf geeft Greg aan dat hij dit boekje als een werk-in-uitvoering beschouwt en af en toe zou willen bijwerken om het actueel te houden.

Is het boekje zijn geld waard? Voor $3,54 is dat een overbodige vraag. Zeker je kunt alle inhoud ook op youtube vinden in zijn interviews, maar dat moet je vele uren investeren. Ik heb er geen spijt van dat ik het gelezen heb. Al geef ik ook toe dat het geen top werk is.

Wat interessanter is is de inhoud zelf bespreken. En dat ga ik de komende dagen doen.