Het is zo ver, een chinees laboratorium claimt dat de eerste babies geboren zijn waarvan het DNA direct na de kunstmatige bevruchting gemodificeerd is.

Hun motivatie is: “om de babies een weerstand tegen AIDS te geven (de vader heeft HIV)”.

Dat is natuurlijk onzin, het lab deedt dit voor zijn eigen doeleinden, niet voor de ouders. De ouders zijn er gewoon bij gezocht.

Maar stel dat we dit toelaten, wat dan?

Wel, dat betekent het einde van de normale manier van bevruchting. Zodra deze techniek bewezen is, zullen alle ouders die het kunnen betalen voor kunstmatige bevruchting kiezen.

De reden is vrij simpel: de kunstmatige bevruchting garandeert dat je baby niet ziek zal worden van ziektes X, Y en Z. De normale bevruchting biedt die zekerheid niet. Nu zou je denken, wel dan maar niet… maar dan denk je nog even door: de babies die geen van de ziektes X, Y of Z kunnen krijgen, kunnen deze ziektes wel verspreiden!

Stel je eens voor: een paar procent van de bevolking kan niet ziek worden van X, maar kan deze wel verspreiden… ze zijn dan ook niet gemotiveerd om zich zo te gedragen dat ze geen dragers worden van de ziekte X… de conclusie is dat de ziekte X zich veel sterker dan ooit tevoren zal verspreiden.

De gemodificeerde babies zijn in feite biologische wapens!

En niemand kan het zich permitteren dat zijn kinderen wel aan de ziekte X zouden kunnen sterven. Kunstmatige bevruchting zal van randverschijning naar standaard gaan. Men zal je vreemd aankijken wanneer je geen kunstmatige bevruchting gebruikt.

Kunnen we dit voorkomen?

Ik hoop het wel, maar verwacht het niet. Men gaat dit verkopen met beeden van ‘gelukkige babies’, ‘gelukkige ouders’, etc. Er zal niet worden nagedacht over de gevolgen. De miljoenen die hierdoor ziek zullen worden en vervroegd sterven.